Хадес търси дом

 • Име: Хадес
 • Пол: Мъжи
 • Години: 6 г.
 • Килограми: 30 кг.
 • Цвят: Кафяв
 • Статус: Търси дом

Общинският приют в Горни Богров е дом за Хадес от 2018 година.

Приютът е дом за Хадес вече цели 5 години! Можете ли да си представите половин живот зад решетките? Голяма част, от който без разходка? Открихме Хадес съвсем случайно през 2018г затворен в изолатор без дневна светлина в приюта в Горни Богров. По думите на гледача, който го обгрижваше той бе затворен там от 3 месеца, без осигурена никаква разходка. Бяхме шокирани от тази информация. Не можехме да проумеем какъв човек трябва да си, за да изолираш едно живо същество по този начин. Не можем да си го обясним и до днес. Веднага след като го открихме, го преместихме в единична външна клетка и започнахме да го социализираме. Дали заради дългата изолация, липсата на движение, предишния тежък живот, а най-вероятно и сбора от всички тези фактори, Хадес бе доста асоциален.

Въпреки това, разходките два пъти седмично бързо дадоха резултат и от недоверчивото изтормозено същество, той се превърна в чудесен приятел, който обожава човешкото внимание, учи се бързо и се поддава на команди. Вярваме, че времето прекарано в приюта не е било напразно и някъде там се крие неговият човек, готов да му подари това, което той никога не е усещал – чувството да имаш дом!

Търсим осиновител с опит, който би подходил с търпение, разбиране и внимание за изграждането му и свикването му с новите навици.

Хадес е кастриран, чипиран, ваксиниран и има европаспорт

 • Ако виждаш новия член на семейството си в лицето на Хадес – попълни анкетата ни за осиновяване, свържи се с нас чрез формата по долу или ела на разходка всяка събота от 10 до 14 часа в Общинският приют в Горни Богров.
 • Ако не можеш да го вземеш у дома, но искаш да помогнеш – сподели линка с историята му.

Процедура за осиновяване

За да осиновиш куче от породата питбул или питоподобно е нужно:

 1. Да обмислиш добре решението си. Домашният любимец е голяма отговорност, която ти поемаш докато то е живо. Ако не си сигурен, че можеш да бъдеш отговорен или че не няма да можеш да се грижиш за него в някакъв момент, то те съветваме на този етап да не осиновяваш куче.
  Осиновяването на куче, което вече е било изоставяно не един път е още по-голяма отговорност, защото би травмирало кучето завинаги, ако отново преживее този стрес или разочарование.
 2. Да се свържеш с нас чрез формата по долу или да попълниш нашата анкета за кандидат осиновители, а ние ще се свържеш с теб след това или да дойдеш направо на организираните разходки всяка събота в Общинския приют в Горни Богров.
 3. Да отделиш достатъчно време за опознаване и разходка с кучето, което искаш да осиновиш. Благодарение на тези срещи ще можеш да прецениш дали характера на кучето пасва на твоите нужди или тези на семейството ти и също дали ти самия можеш да се погрижиш за неговите нужди. Те могат да бъдат от всякакво – задължителните ветеринарни грижи за всеки домашен любимец, също специфични такива, по-дълги разходки, изразходване на енергия, работа върху поведението му, емоционалните му нужди и разбира се – търпение докато свиква в новата обстановка.

Попитай и се запознай с

Хадес

Share your love

Абонирай се за нашите новини!

Бъди информиран за всички наши новини, кампании и нови кучета, които търсят своя дом!