Лъки търси дом!

 • Име: Лъки
 • Пол: мъжки
 • Години: 6 г.
 • Килограми: 29 кг.
 • Цвят: Кафяв
 • Статус: Търси дом

Общинският приют в Горни Богров е дом за Лъки от 2018 година.

От името му се разбира,че той е истински късметлия и неслучайно бе кръстен така. Бе открит от нас блъснат на пътя и в много лошо състояние. Не можеше да се държи на краката си. Имаше пукнати ребра, костта на крака му беше направо смляна. След доста грижи и лечение той вече е по-добре. Кракът и ребрата му са здрави и спокойно излиза на разходка. Лъки е около 5 годишен, ходи добре на повод и лесно се контролира. Той е изключително любеовилен с хора, но не се харесва със себеподобни. Бъдещият му стопанин трябва да има опит с кучета и да бъде търпелив към процеса на обучение. Съжителството с други домашни любимци не се препоръчва, но не е изключено след запознанства с другото животно.

Лъки е кастриран, чипиран, ваксиниран и има европаспорт

 • Ако не можеш да го вземеш у дома, но искаш да помогнеш – сподели линка с историята му.

Процедура за осиновяване

За да осиновиш куче от породата питбул или питоподобно е нужно:

 1. Да обмислиш добре решението си. Домашният любимец е голяма отговорност, която ти поемаш докато то е живо. Ако не си сигурен, че можеш да бъдеш отговорен или че не няма да можеш да се грижиш за него в някакъв момент, то те съветваме на този етап да не осиновяваш куче.
  Осиновяването на куче, което вече е било изоставяно не един път е още по-голяма отговорност, защото би травмирало кучето завинаги, ако отново преживее този стрес или разочарование.
 2. Да се свържеш с нас чрез формата по долу или да попълниш нашата анкета за кандидат осиновители, а ние ще се свържеш с теб след това или да дойдеш направо на организираните разходки всяка събота в Общинския приют в Горни Богров.
 3. Да отделиш достатъчно време за опознаване и разходка с кучето, което искаш да осиновиш. Благодарение на тези срещи ще можеш да прецениш дали характера на кучето пасва на твоите нужди или тези на семейството ти и също дали ти самия можеш да се погрижиш за неговите нужди. Те могат да бъдат от всякакво – задължителните ветеринарни грижи за всеки домашен любимец, също специфични такива, по-дълги разходки, изразходване на енергия, работа върху поведението му, емоционалните му нужди и разбира се – търпение докато свиква в новата обстановка.

Попитай и се запознай с

Лъки

Share your love

Абонирай се за нашите новини!

Бъди информиран за всички наши новини, кампании и нови кучета, които търсят своя дом!