Аксел търси дом!

 • Име: Аксел
 • Пол: Мъжки
 • Години: 3 г.
 • Килограми: 26 кг.
 • Цвят: Кафяв
 • Статус: Търси дом

Общинският приют в Горни Богров е дом за Аксел от 2019 година.

Запознахме се с Аксел още когато беше едва на няколко месеца. Малко след това той бе осиновен, но една година по-късно – стопаните решиха, че вече не могат да полагат грижи за него и го върнаха. Предполагаме се досещате как се чувстваше той – предаден, разочарован и тъжен. Решихме бързо да поправим това и се заехме с грижите и разходките за него. Той отново повярва в хората, но тайно продължи да се надява и страда незабележимо от просто око, че някой ден ще се върнат пак за него.

Ако го разхождаш няма как да останеш незабелязан. Походката му е толкова забавна, че прилича досущ на движенията на истинско полицейско куче. Той е около 3-годишен. Върви спокойно на повод и обича разходките. С правилния стимул (лакомство) бързо учи нови неща.

Препоръчително е да бъде единствен домашен любимец, тъй като не се харесва с всички кучета, но не е изключено и съжителство с друго куче, като предварително се запознаят и опознаят. Но пък от хората търси непрекъснато ръце за гушкане и почесване. Не изисква прекалено дълги разходки и би бил идеалният домашен любимец дори за хора с по-забързано ежедневие.

Аксел е кастриран, чипиран, ваксиниран и има европаспорт

 • Ако виждаш новия член на семейството си в лицето на Аксел – попълни анкетата ни за осиновяване, свържи се с нас чрез формата по долу или ела на разходка всяка събота от 10 до 14 часа в Общинският приют в Горни Богров.
 • Ако не можеш да го вземеш у дома, но искаш да помогнеш – сподели линка с историята му.

Процедура за осиновяване

За да осиновиш куче от породата питбул или питоподобно е нужно:

 1. Да обмислиш добре решението си. Домашният любимец е голяма отговорност, която ти поемаш докато то е живо. Ако не си сигурен, че можеш да бъдеш отговорен или че не няма да можеш да се грижиш за него в някакъв момент, то те съветваме на този етап да не осиновяваш куче.
  Осиновяването на куче, което вече е било изоставяно не един път е още по-голяма отговорност, защото би травмирало кучето завинаги, ако отново преживее този стрес или разочарование.
 2. Да се свържеш с нас чрез формата по долу или да попълниш нашата анкета за кандидат осиновители, а ние ще се свържеш с теб след това или да дойдеш направо на организираните разходки всяка събота в Общинския приют в Горни Богров.
 3. Да отделиш достатъчно време за опознаване и разходка с кучето, което искаш да осиновиш. Благодарение на тези срещи ще можеш да прецениш дали характера на кучето пасва на твоите нужди или тези на семейството ти и също дали ти самия можеш да се погрижиш за неговите нужди. Те могат да бъдат от всякакво – задължителните ветеринарни грижи за всеки домашен любимец, също специфични такива, по-дълги разходки, изразходване на енергия, работа върху поведението му, емоционалните му нужди и разбира се – търпение докато свиква в новата обстановка.

Попитай и се запознай с

Аксел

Share your love

Абонирай се за нашите новини!

Бъди информиран за всички наши новини, кампании и нови кучета, които търсят своя дом!