Дара търси дом

 • Име: Дара
 • Пол: Женски
 • Години: 4 г.
 • Килограми: 30 кг.
 • Цвят: Кафява
 • Статус: Търси дом

Общинският приют в Горни Богров е дом за Дара от 2019 година.

Едва на няколко месеца Дара попада в приюта и бива осиновена от възрастна двойка. Преди да бъде осиновена не сме имали особено голям контакт с нея и си мислехме, че всичко е наред до деня, в който не видяхме отново позната муцунка в една от клетките.
Дара беше изключително сломена и не знаеше защо е попаднала там отново. Цялата трепереше и не искаше да се храни. По погледа ѝ си личеше, че тя се е предала и няма стимул за нищо. Ужасно е да видиш как толкова младо куче тъне в мрачна и студена клетка.

Започнахме да я разхождаме и да полагаме допълнителни грижи за нея, и тя леко по леко започна да превъзмогва „собствениците“ си. Дара е около 3-4 годишна госпожица. Изключително енергична. Обожава да играе с топки и да тича. Обожава човешката компания, но е избирателна към себеподобни. Знае основни команди и ходи добре на повод.

Дара е кастрирана, чипирана, ваксинирана и има европаспорт

Процедура за осиновяване

За да осиновиш куче от породата питбул или питоподобно е нужно:

 1. Да обмислиш добре решението си. Домашният любимец е голяма отговорност, която ти поемаш докато то е живо. Ако не си сигурен, че можеш да бъдеш отговорен или че не няма да можеш да се грижиш за него в някакъв момент, то те съветваме на този етап да не осиновяваш куче.
  Осиновяването на куче, което вече е било изоставяно не един път е още по-голяма отговорност, защото би травмирало кучето завинаги, ако отново преживее този стрес или разочарование.
 2. Да се свържеш с нас чрез формата по долу или да попълниш нашата анкета за кандидат осиновители, а ние ще се свържеш с теб след това или да дойдеш направо на организираните разходки всяка събота в Общинския приют в Горни Богров.
 3. Да отделиш достатъчно време за опознаване и разходка с кучето, което искаш да осиновиш. Благодарение на тези срещи ще можеш да прецениш дали характера на кучето пасва на твоите нужди или тези на семейството ти и също дали ти самия можеш да се погрижиш за неговите нужди. Те могат да бъдат от всякакво – задължителните ветеринарни грижи за всеки домашен любимец, също специфични такива, по-дълги разходки, изразходване на енергия, работа върху поведението му, емоционалните му нужди и разбира се – търпение докато свиква в новата обстановка.

Попитай и се запознай с

Дара

Share your love

Абонирай се за нашите новини!

Бъди информиран за всички наши новини, кампании и нови кучета, които търсят своя дом!