Девил търси дом!

 • Име: Девил
 • Пол: Мъжки
 • Години: 6 г.
 • Килограми: 25 кг.
 • Цвят: Черен
 • Статус: Търси дом!

Общинският приют в Горни Богров е дом за Девил от 2017 година.

Когато за първи път прекрачихме прага на приюта през 2017, Девил вече беше там – един от малкото питбулоподобни тогава. Вече 5 години стотици кучета минаха покрай клетката му пристигайки и заминавайки в новите си домове, стотици доброволци се запознаха и разхождаха с него, но никой не каза “това е моя истински приятел”. И приюта неусетно се превърна в дом за Девил.

Въпреки това един човек се посвети на него, възпитанието му и на това той да се почувства обичан, макар и веднъж седмично. Бисер е един от главните доброволци в нашата група и всяка седмица в събота е в приюта, защото знае, че Девил го чака с муцунка подпряна на клетката.

В началото беше доста недоверчив, но познал любовта, приятелството и грижата – той разцъфна пред очите ни и започна да се учи. Той вече е улегнал и уравновесен. Въпреки това му търсим стопанин с опит и търпение.

Приютът е дом вече за него вече толкова години, но ние вярваме, че някъде там има човек, който ще му покаже щастието да има истинско семейство в последните му години. Защото приюта не е дом, а временна спирка, която ние вярваме, че е полезна за щастливия развой на техния живот.

Девил е кастриран, чипиран, ваксиниран и има европаспорт

 • Ако виждаш новия член на семейството си в лицето на Девил – попълни анкетата ни за осиновяване, свържи се с нас чрез формата по долу или ела на разходка всяка събота от 10 до 14 часа в Общинският приют в Горни Богров.
 • Ако не можеш да го вземеш у дома, но искаш да помогнеш – сподели линка с историята му.

Процедура за осиновяване

За да осиновиш куче от породата питбул или питоподобно е нужно:

 1. Да обмислиш добре решението си. Домашният любимец е голяма отговорност, която ти поемаш докато то е живо. Ако не си сигурен, че можеш да бъдеш отговорен или че не няма да можеш да се грижиш за него в някакъв момент, то те съветваме на този етап да не осиновяваш куче.
  Осиновяването на куче, което вече е било изоставяно не един път е още по-голяма отговорност, защото би травмирало кучето завинаги, ако отново преживее този стрес или разочарование.
 2. Да се свържеш с нас чрез формата по долу или да попълниш нашата анкета за кандидат осиновители, а ние ще се свържеш с теб след това или да дойдеш направо на организираните разходки всяка събота в Общинския приют в Горни Богров.
 3. Да отделиш достатъчно време за опознаване и разходка с кучето, което искаш да осиновиш. Благодарение на тези срещи ще можеш да прецениш дали характера на кучето пасва на твоите нужди или тези на семейството ти и също дали ти самия можеш да се погрижиш за неговите нужди. Те могат да бъдат от всякакво – задължителните ветеринарни грижи за всеки домашен любимец, също специфични такива, по-дълги разходки, изразходване на енергия, работа върху поведението му, емоционалните му нужди и разбира се – търпение докато свиква в новата обстановка.

Попитай и се запознай с

Девил

Share your love

Абонирай се за нашите новини!

Бъди информиран за всички наши новини, кампании и нови кучета, които търсят своя дом!