Мира търси дом!

 • Име: Мира
 • Пол: Женски
 • Години: 5 г.
 • Килограми: 17 кг.
 • Цвят: Кафяв
 • Статус: Търси дом

Общинският приют в Горни Богров е дом за Мира от 2022 година.

Човешката жестокост понякога ни се струва безгранична. Особено когато в приюта пристигнат кучета в състоянието на Мира – тя дойде в началото на декември кожа и кости, с видим страх в очите. Отне доста време и усилия момичето да се закрепи физически. Психиката е нещото, което най-трудно се възстановява. Въпреки това, тя не спира да ни изумява. Допусна доброволците до себе си и вече цял месец излиза на организираните разходки. Все още работим върху страха й в определени ситуации. Върви на повод спокойно и започва да си спомня основни команди.

За Мира се надяваме да се намери опитен човек, който ще изгради доверието в нея и ще излекува сърцето й.

Мира е кастрирана, чипирана, ваксинирана и има европаспорт

Процедура за осиновяване

За да осиновиш куче от породата питбул или питоподобно е нужно:

 1. Да обмислиш добре решението си. Домашният любимец е голяма отговорност, която ти поемаш докато то е живо. Ако не си сигурен, че можеш да бъдеш отговорен или че не няма да можеш да се грижиш за него в някакъв момент, то те съветваме на този етап да не осиновяваш куче.
  Осиновяването на куче, което вече е било изоставяно не един път е още по-голяма отговорност, защото би травмирало кучето завинаги, ако отново преживее този стрес или разочарование.
 2. Да се свържеш с нас чрез формата по долу или да попълниш нашата анкета за кандидат осиновители, а ние ще се свържеш с теб след това или да дойдеш направо на организираните разходки всяка събота в Общинския приют в Горни Богров.
 3. Да отделиш достатъчно време за опознаване и разходка с кучето, което искаш да осиновиш. Благодарение на тези срещи ще можеш да прецениш дали характера на кучето пасва на твоите нужди или тези на семейството ти и също дали ти самия можеш да се погрижиш за неговите нужди. Те могат да бъдат от всякакво – задължителните ветеринарни грижи за всеки домашен любимец, също специфични такива, по-дълги разходки, изразходване на енергия, работа върху поведението му, емоционалните му нужди и разбира се – търпение докато свиква в новата обстановка.

Попитай и се запознай с

Мира

Share your love

Абонирай се за нашите новини!

Бъди информиран за всички наши новини, кампании и нови кучета, които търсят своя дом!