Сахара търси дом

 • Име: Сахара
 • Пол: Женски
 • Години: 1 г.
 • Килограми: 25 кг.
 • Цвят: Бежов
 • Статус: Осиновена

Общинският приют в Горни Богров е дом за Сахара от 2022 година.

Вместо да се радва на края на лятото и да събира последните слънчеви лъчи преди зимата, Сахара беше оставена в общинския приют. Не знаем дали дори е направила годинка, но ако я има е навършена скоро. И за рожден ден вместо вкусен подарък – студена и мокра клетка. Е, ние решихме да не оставяме момичето да вярва само в лоши неща и още на втората й събота с нас я изведохме.

Отново историята се повтаря – видимо научено куче: върви на повод, играе с топка, пуска я, сяда, става и прочие. Обаче на някой вече не му се е искало да прекарва време с нея и така попада при нас. До този момент не е показала лоши навици и се надяваме това само да й спечели бързо отговорни нови стопани.

Сахара е кастрирана, чипирана, ваксинирана и има европаспорт

 • Ако виждаш новия член на семейството си в лицето на Сахара– попълни анкетата ни за осиновяване, свържи се с нас чрез формата по долу или ела на разходка всяка събота от 10 до 14 часа в Общинският приют в Горни Богров.
 • Ако не можеш да я вземеш у дома, но искаш да помогнеш – сподели линка с историята й..

Процедура за осиновяване

За да осиновиш куче от породата питбул или питоподобно е нужно:

 1. Да обмислиш добре решението си. Домашният любимец е голяма отговорност, която ти поемаш докато то е живо. Ако не си сигурен, че можеш да бъдеш отговорен или че не няма да можеш да се грижиш за него в някакъв момент, то те съветваме на този етап да не осиновяваш куче.
  Осиновяването на куче, което вече е било изоставяно не един път е още по-голяма отговорност, защото би травмирало кучето завинаги, ако отново преживее този стрес или разочарование.
 2. Да се свържеш с нас чрез формата по долу или да попълниш нашата анкета за кандидат осиновители, а ние ще се свържеш с теб след това или да дойдеш направо на организираните разходки всяка събота в Общинския приют в Горни Богров.
 3. Да отделиш достатъчно време за опознаване и разходка с кучето, което искаш да осиновиш. Благодарение на тези срещи ще можеш да прецениш дали характера на кучето пасва на твоите нужди или тези на семейството ти и също дали ти самия можеш да се погрижиш за неговите нужди. Те могат да бъдат от всякакво – задължителните ветеринарни грижи за всеки домашен любимец, също специфични такива, по-дълги разходки, изразходване на енергия, работа върху поведението му, емоционалните му нужди и разбира се – търпение докато свиква в новата обстановка.

Попитай и се запознай с

Сахара

Share your love

Абонирай се за нашите новини!

Бъди информиран за всички наши новини, кампании и нови кучета, които търсят своя дом!